måndag 7 december 2015

i väntan på Flavio.

Ja nu går vi verkligen i "väntans tider" så att säga. men det är inte Julafton vi väntar på.. oh nej. här väntas på något sååå mycket bättre! vår aldeles egna gosegris Flavio!
  
som i princip hela världen vet så älskar jag hundar.. har alltd önskat ha en egen, en omständigheterna har inte varigt de rätta tidigare. men så nu ÄNTLIGEN har planeterna raddat upp sig snyggt på led. ;-) så maken och jag har Adopterat en hanhund vid namn Flavio.

han kommer till oss på kvällen den 18:e December... då får vi hämta honom på Arlanda och ta med honom hem. både jag och maken är exalterade över detta.

själva Adoptionen är gjord via The Jahira dog project en ytterst serriös organisation. där alla hundar utvärderas ordentligt och machas samman med passande ägare.
vi fick ge en mängd information om bla våra förutsättningar och vad vi hade för förväntningar på en hund och sedan blev vi kontaktade av Jättetrevliga Alexandra som presenterade oss för Flavio.
från början hade vi visat intresse för en annan hund, Ricky, som också finns för adoption, men Alexandra bedömde att Flavio skulle macha oss bättre med tanke på våra förväntningar.
självklart fick vi själva bestämma. men då jag dagen innan läst om just Flavio och sett hans bilder, så var det väll en betänketid på nån sekund innan valet var gjort!

för vem kan väll motstå denna sötnos? (bilderna lånade ifrån the jahira dog projects hemsida)












på hemsidan beskrivs Flavio på följande vis:

"FLAVIO:
Flavio är en otroligt snäll kille som är 8 år gammal. Han är följsam, mjuk, vänlig och lyhörd. Han är mycket respektfull, lugn, glad, okomplicerad och fungerar bra med andra hundar. Flavio är lätthanterlig, mycket anpassningsbar och social.
Söker du en enkel, underbar och sällskaplig hund skulle Flavio kunna vara perfekt för din familj."

utöver den korta texten så har vi fått mer information om honom. bla att han är en blandras, inte oväntat! ;-) men att han troligen inehåller både Podencos och Galgo, vilket är spanska jakthundar... den som vågar kan googla på dessa raser och läsa hur man i Spanien behandlar dessa ädla djur... jag kan säga såhär mycket att vår Flavio verkar ha haft en rent otrolig tur som överlevt!  (Ninnibus, låt inte D se resultatet av Googlingen!!)
men trotts sitt troligen fruktansvärda förflutna, så litar Flavio på människor. något som bara visar hundars enastående förmåga att förlåta och gå vidare.
så nu väntar vi bara på att få hem vår nya familjemedlem så vi kan skämma bort honom ordentligt ;-)


maken och jag var i Norrtälje en sväng i går och besökte en nyöppnad djuraffär. Jättetrevlig och kunnig personal! något som vi uppskattade väldigt mycket när vi stod där och skulle försöka välja ut en bra hundmat... jäääsikens så mycket alternativ det finns!!? 
jag menar, vi har ju handlat kattmat i mååånga år nu.. och är vana vid den djungeln.. men blotta Mängden hundmat är ju nog för att skrämma slag på den mest erfarne!
nåväl. vi ger ju katten Orijen, Acana eller liknande (har stundtals varit svårt att få tag på Orijen) det är ett foder som vi litar på. inte inehåller det en massa spannmål heller!.. så något liknande hade vi tänkt ge vår nya fyrbenting.. med lite tillskott av typ BARF foder... så långt allt väl... men vad vi inte hade räknat med var hur många olika sorter det fanns inom samma märke!? till katten finns det 3 olika alternativ. men för hund fanns det bortåt en 20 stycken!?.. vi hade nog stått där än i dag om inte personalen varigt så kunnig och påläst och kunde hjälpa oss välja. <3
så nu står här en stor påse med hundmat och väntar på hund..... precis som vi!

ta hand om er nu i December värmen! (önskar jag kunnat skriva kylan)

kramizar!!

1 kommentar:

  1. Men guuu vad roligt! Hade jag inte en aaaning om att du var hundfrälst..haha! Den ser ju riktigt stor ut..men himla söt såklart. Nu kommer du att få ränna i skog o mark tills du har barr i öronen..;) Hur funkar sånt där med adoption..behöver de inte sitta typ i karantän o så nuförtiden?? Hur som haver så kommer ni att få en helmysig jul med *lilla grabben*. Hoppas att husets drottning blir lika glad som ni...Ska googla lite på rasen nu...Kraaaaaaaam! Ninnibus

    SvaraRadera