fredag 23 augusti 2013

Höst och skördetid nalkas

Ja nu går det verkligen fort frammåt mot höstens klara färger och underbara luft.
jag ska erkänna att jag längtar nu... sommar i all ära, men Hösten kan verkligen vara helt magnifik!.. älskar färgspelet i höstlöven.. och frasandet när man går igenom nyfallna höstlöv.... Åhhhh va mysigt det är! hihihi.. ja jo.. det är sant att jag faktiskt älskar alla våra årstider.. tycker om växlingen emellan dem.. och det finns alltis daker att tycka om hos var och en av dem.
 
Men just nu så är det ju Sensommar på väg mot höst.... och alla frukter och bär mognar på träd och buskar.. en härlig tid!
 
I vår trädgård så händer det en massa saker också. Här är sommarens iordningjorda rabatt... det grönskar friskt av prydnadspumpor och andra växter här.
 

Och på tal om Pumpor så odlar vi ju sådana för ätande också. drev upp plantor ifrån frön i våras.. och nu finns här små Pumpor i varierande storlek som tsändigt växer sig större! ska bli väldigt roligt att skörda och tillaga hemaodlade pumpor för första gången! .. men det är inte dags för skörd riktigt ännu... så här ser det ut just nu.







 
Som synes så är det tre olika sorters pumpa vi odlar... och de växer fint allihopa. så nu väntar vi bara på att de ska mogna ordentligt så vi kan skörda dem!
 
njut av Sensommaren vänner! det är bara 122 dagar kvar till Julafton!! :-D

1 kommentar:

  1. Men vilka gullisar!! De små gula ser ut som prydnadspumpa..men de går alltså att äta!? Vad gör du då med dem? Nu har du chansen att sylta o safta av bär o frukter. Själv har jag plockat o stoppat i frysen..för att sen inte göra nåt..haha! Nu plockas inge mer..förutom rabarber då. Du kommer att bli en hejjare på att odla..om du fått igång så mycket första året. Jag är IMPONERAD!!
    kRAM KRAM

    SvaraRadera