onsdag 13 maj 2015

Ett skepp kommer lastat...med Grus och nyutsprungna löv!

Grushögen låg och väntade så snällt när vi kom hem i går... den är rejält tilltagen minst sagt! så om det inte räcker denna gång så.... ;-)
 
Morgon:

Kväll:

ja som du ser så är det en rejäl hög... har alvarliga funderingar på att göra som svärfar föreslog.. ha ett "SpadParty".. alla tar med sin egen skyffel... ;-) hihihi...
nä tack och lov har vi Dumpern hemma... en hel del av detta ska ju ner på baksidan.. och det hade varit vääääldigt drygt att behöva köra det i skottkärror!


men det är inte bara grus på tomten.. gick en runda med kameran igår och tittade lite på vad som slagi ut...
Häggen har slagit ut i blom.. älskar den verkligen så här års!.. vi har flera häggar på tomten.. men denna kom tidigast i år.

De cremevita tulpanerna blommar fortfarande.. och har fått sälskap av vita narcisser och nån otroligt söt lite krypande gulvit blomma? någon form av tulpan det också tror jag... vackert är det i vart fall!


Linden nere på baksidan har börjat släppa ut sina blad! den verkar kunna bli rätt tät och fin.


även RyssLönnen öppnar sina blad mer och mer.. men här går det något långsammare....


Dock ser det ut att bli vackra löv även på denna!.. blommar gör den nu också.. med små oansenliga blommor... men det är utav dessa som Lönn-näsorna bildas sen... och DET ser jag fram emot med spänning!


I min rabatt på framsidan.. den som bildar en ring runt en buske, har nu dessa skönheter tagit över. skillan är överblommad och nu får dessa stå i centrum.
är mycket nöjd över det faktum att blommorna avlöser varandra i denna cirkel.. det drar liksom ut lite på vårprakten!


mina älskde Dagliljor är väldigt tåliga blommor... och tur är väll det! de kommer starkt i år igen. trotts att vi flyttat på dem tämligen hårdhänt...


Sen är det dags för den rödbladiga Lönnen att få lysa!  den börjar bli väldigt vacker och kommer nog pryda sin plats bra!


Se så vackra glansiga blad!

 
Men den största bladprakten står nog det sista trädet för... Vitbrokig Lönn.
här med aldeles färska blad som ännu inte riktigt fått rätt färger.. men ack så stiliga!!


jag längtar verkligen efter att få se alla våra nya träd i full bladprakt!

1 kommentar:

  1. Det spirar verkligen överallt hos dig nu! :) Kul att se hur alla bladen ser ut...det kommer att bli en stor mångfald av olika nyanser både i bladverk i träden och i rabatterna dina. Nästa år har ni nog en mittbladsartikel i någon trädgårdstidning där ni står framför ert verk.. ;) Gillar verkligen dina ljuva tulpaner i soft färg. De ser ju nästan aptitliga ut...som krämig glass liksom..haha! Hoppas helgen blir fin...MED avkoppling och lite jobb. :) Kraaam!

    SvaraRadera