tisdag 2 juni 2015

Kamoflagefärgad lönn och färdig infart!

Ja den Vitbrokiga Lönn som vi köppte och planterade här i våras har bjudit på en överraskning. Den är nämligen inte enbart vitbrokig... flera grenar av den har helt gröna blad... och det är också en del gröna blad som smugit sig in på grenar med vitbrokiga blad.... så det hela är snarare kamouflagefärgat än vitbrokigt.
var ju inte riktigt så jag hade tänkt mig.


så det blev ett besök hos den handelsträdgård där vi köppt trädet. de blev lika förvånade som vi!
de bad om bilder och håller nu på att kontakta leverantören för att få fram en lösning. för de är eniga med mig om att detta knappast har hänt nu i år.. detta träd har nog satt gröna blad tidigare också.. så hur plantskolan kunnat missa det övergår mitt förstånd.
det som är trist är att den gröna lövfärgen är dominant. så detta träd kommer med stor säkerhet att bli helt grönbladigt tillslut... och det går ju inte att klippa bort alla grenar som sätter enbart gröna löv heller... då blir det ju inget träd kvar! ....  inväntar just nu lösning på det hela. högst troligt blir det ett nytt träd.

men under avdelningen för goda nyheter så är vår infart äntligen klar! YAY!!!


Det är ju lite skillnad från hur det såg ut innan vi började.... ;-) ... tyvärr har jag missat att ta en bra bild på hur det såg ut helt från början. kunde inte hitta en i vart fall. men hittade två bilder som är rätt talande.

 
här syns bla den lilla "stenrampen" in till garaget.. den var vinglig och ogämn.... svårt att få in bilen i garaget via den. (ja nu är ju garaget rätt belamrat med saker också.. så det går inte att få in en bil just nu pga det.. men nu går det i vart fall att köra in den säkert!)

lägg också märke till att infarten tidigare gick i linje med garaget... nu är den mycket bredare och den stora busken är bortflyttad..

om vi tittar på infarten ifrån huset mot gatan så ser den nu ut såhär:


Med en parkeringsplats åt sidan och snygga stenkanter med en plattrad brevid för att förstärka intrycket och skapa en snygg avdelare mellan infart och gräsmatta...
originalet var rakt med en enkel stenkant... samma stenkant som nu är uppgrävd och återanvänd. ;-)
blev mindre gräsmatta men attan så mycket mer parkeringsutrymme!
 
 
Vi upptäkte ju tidigare under arbetet, att vi blir tvugna att göra om farstukvisten... då den något olycksbådande faktiskt hänger i luften då markstöden ruttnat bort... *mutter* .. så därav har vi lämnat utrymme för nybyggnationen... då den nya blir lite större än sin föregångare ;-)  så det är därför det inte är utfyllt med material hela vägen fram just där....  men det bygget kommer det säkerligen skrivas mer om senare.... just nu orkar jag inte riktigt tänka på det om jag ska vara ärlig.... är så mycket som händer i trädgården nu som också ska göras klart... bla platsen för poolen på baksidan... och gångarna ner dit... och stenkanterna/stenmurarna... ja listan kan göras vääääldigt lång... men slutresultatet kommer nog bli väldigt bra i alla fall!
 
 
som avslutning så kommer här bilder på planerade syrenköp. har ett stort hål mot ena grannen som ska fyllas med syrener tänkte jag... bygga på den redan existeande syrenhäcken en bit till... men jag tänkte då peta in lite ovanligare sorter än den vanliga ljuslila bondsyrenen.
 
här är en sort med fyllda blommor... den var väldigt vacker i verkligheten tyckte jag... lite fint med de fylligare blommorna!
 


och här är en riktigt läcker variant. den är tvåfärgad!
den doftade inte nämnvärt mycket... men den var väldigt läcker!


 
ta hand om er nu vänner, och ha en bra vecka!!

3 kommentarer:

  1. Jäklar vad fint det blev!! Ser mycket prydligare ut..och lätt att underhålla. Sen att man får plats för fler bilar gör mycket! :) Knepig lönn det där...måste ju finnas någon sorts garanti på ett så stort träd. Verkar som det blivit nåt vajsing med klorofyllet eller nåt. Klart ni ska ha nytt!! Vilka läckra syrener det finns idag! De där riktigt mörka är verkligen snygga...men man MÅSTE ha några av sorten doftande också. En vår utan syrendoft..är ingen vår för mig. :) Hoppas nu bara vädret blir bättre så ni får njuta av all grönska och alla nyplanteringar snart. Kraaaam!

    SvaraRadera
  2. Allt muterat vitbrokat kan gå tillbaka till sitt ursprung. Klipp av de gröna och behåll de "riktiga"

    SvaraRadera
  3. OPS! Ser att trädet antagligen är stort nu. Är det skogslönn "Drummondi"?

    SvaraRadera