torsdag 18 april 2013

En flytt senare.

Yepp. Nu har vi flyttat.
eller mer exakt så flyttade vi i Lördags till Huset. ett Äntligen är på sin platts att tillägga här. för nog känns det allt som att man gått och väntat och väntat på detta... Men nu är vi som sagt var på platts och boende i Natursköna Rånäs. Känns underbart!

Själva Flyttandet har pågått en längre tid. enda sedan vi fick tillträde till huset så har vi kört grejjor.. så nog är det en 4 helger allt som allt som vi kånkat, packat, burigt och slitigt med att få in saker i huset. men nu är alltså Näääästan allt på platts. lite småskraffs och alla lampor kvar i lägenheten... men förutom det så lever vi nu i ett enda stort kaous av flyttlådor och möbler i mer eller mindre ihopmonterade stadier. *suck*
Ja alla som någon gång flyttat känner nog igen sig i just detta.. när man inte vet var sakerna är.. och de saker man vet var de är, vet man inte var man ska ställa någonstans?... hahaha.. snacka om moment 22!

Själva flytten nu då gick bra. Jobbigt är det ju förstås!.. men väl på platts i huset så startade vi grillen och grillade Fläskfilé till middag. gott blev det!.. om än lite rörigt... under tiden pågick uppackande och inbärande av möbler i huset.. så klockan var rätt sent när syster min med familj åkte hem och kvar var då makens föräldrar.. tur var väll det! .. för när maken min vred på vattnet till duschen, ja då visade det sig att den blandare som satt där antingen frusigt eller torkat ihop.. för det sprutade vatten åt alla håll!
yaiks!!
Vad gör vi nu då?
Helt slut efter en hel dags flyttande, svettiga och dana... utan fungerande dusch!?
jo tack och lov har jag en snabbtänkt make!
så vi satte oss vackert i skåpbilen vi hyrt och körde den till makens jobb, där vi parkerade den och istället klev in i makens föräldrars bil och de släppte av oss utanför vår lägenhet så vi kunde hämta vår bil därifrån... vi åkte tillbaka till Makens jobb.. och duschade där.
Det var Gudomligt!
Få gånger har jag uppskattat en varm dusch så mycket! hihihi... sen var det bara att sätta sig i vår bil och åka tillbaka de 5 milen till Huset igen för att sova... tror vi var i säng straxt innan 2... men vid det laget så såg jag i kors en aning.. så det kan ha varigt senare endå!
På morgonen var det upp tidigt och äta frukost, för att sedan bege sig tillbaka till staden igen för att lämna tillbaka hyrbilen... och inhandla en ny duschblandare!
Så nu har vi en fungerande dusch.
Det är tyvärr inte Dusch i vårt nya badrum ännu.. men det är påväg. så tills dess så använder vi duschen som finns utanför vår bastu i huset. inte världens bästa direkt. men det är en dusch som fungerar. så jag är glad endå! hihhi...

Ja det var lite ifrån den händelsefulla flytten det. dagarna som gått sedan dess har det blivigt lite pulande här och var i huset... maken har fixat till lilla gäst WC:n med nytt mindre handfat och vridit lite på toaletten.. så nu är det MYCKET rymligare därinne!
sen har han också flyttat runt de flesta innerdörrarna.. så nu börjar det bli lite ordning på dem också.
Själv har jag dragit igång ett projekt som Ninnibus nog är Väldigt bekant med.... nämligen att måla köket!

Såhär ser vårat kök ut:
Det är 70:tal rätt igenom om man så säger. *mutter*
Vi har ju långsiktiga planer på att ev flytta köket till ett annat rum... men vi har insett att det är annat som måste komma före... så vi kommer ju att få leva med detta kök i minst 1 år.. om inte längre. så då är det ju bara till å göra det trivsamt då!.. så först och mest akut på listan blev att Måla om köksstommarna... för vem vill ha den där trökbruna färgen i ett kök?!
Nu 3 strykningar senare och en helvetisk träningsverk i kroppen så börjar delar av mig undra om inte brunt ändå är en rätt okey färg... *asg* men den Estetiska sidan av mig påpekar att det ju blir snyggare i vitt! så då måste det ju endå vara värt det hela hoppas jag. ;-D

Bilder på köks "piffandet" kommer lite senare... tänkte hålla på den karramellen en aning *hihihi* är ju roligare att lägga ut det hela sida vid sida sen... så man verkligen SER skillnaden!


ta nu hand om er vänner, och försök att gå ut i det vackra vårvädret (när det är sådant) och NJUT!

kramelikraaaam!

1 kommentar:

 1. Flytt är minsann inga små projekt inte..och jag förstår ert kaos. Ständiga överraskningar kommer att dyka upp efter vägen..var så säker..*ler* Vår första helg i huset resulterade med en brännare till oljepannan som exploderade i källaren..Guben hade STORA ögon..och grå rök bolmade ut ur källaren. Undrans vad grannarna tänkte om de nyinflyttade..haha!
  Måla kök är ju faktiskt roligt..eftersom man ser rätt stor skillnad. Stommarna kommer att bli jättefina i vitt..för nu ser det lite avkapat o avhugget ut. Det är gjort i ett nafs..LOVAR!! *ler* Att leva med orustat under några år får man räkna med..Det är lätt gjort att starta upp rust i flera rum samtidigt..men du har väl sett Arga snickaren..så du vet att det inte är någon lyckad lösning..haha! Du har inte sagt något om missarna..Gick resan bra och hur upplevde det första husesynen när de kom?? Har de hittat någon favvoplats att sova på månne??
  Vad skönt att ni äntligen är på plats..Ett nytt äventyr är på gång för er..och ni kommer att upptäcka nya saker varje dag..framförallt i rabatten..hihi!
  Blir kul att följa er resa och se förändringen i nya huset..
  Kram kram till er!!

  SvaraRadera