tisdag 30 april 2013

kökets vidare eskapader...

Ja detta kök alltså..... från början så tänkte vi ju riva ut det fortast möjligt och bygga ett nytt i ett annat rum... men allt eftersom tiden går i huset.. så växer köket på något vis..? både jag och masken har känt detta... att vi liksom blir mer och mer fästa vid vårat kök....?
vet inte riktigt hur det har gått till egentligen.... kanske är det allt arbete som vi lagt ner på det?... eller så kanske det just är tack vare det "ansiktslyft" som köket genomgår, som vi båda kan börja se fördelarna med köket och inte bara det anskrämliga 70:is "hålet" som vi först såg?
Hur som så vete tusan om vi inte kommer att behålla köket! den som lever får se helt enkelt!

liten uppdatering om vad som är på G just nu då...
Stommarna är målade och klara och innerväggen i skåpen är tapetserad. så långt har ni sett bilder.
det som hänt sedan dess är att luckorna sitter på plats igen och att de gammla plastknopparna har ersatts av nya handtag i mässingsfärg. (jäklar vad jag slet för att få dem på platts!)

De nya handtagen kommer ifrån IKEA och heter "Fåglavik". vi har använt knopparna nedan på lådorna i köket och Handtagen till alla skåpen. blev ett verkligt lyft för köket vill jag lova!
Den gammla bruna köksfläkten har ersatts av en ny vit fläkt som också är monterad en bra bit högre upp än den förra. så nu har man en chans att faktiskt SE vad man lagar till på spisen! hahaha. det är ju alltid bra att kunna göra det!
och på tal om att kunna se någonting... den gammla taklampan, som knappt gav ledbelysning om kvällarna. är numera ersatt av ett långt lysrör. jädrar i min låda sicket ljus det blev i köket! haha! nu kan man faktiskt se vad man håller på med trotts att solen gått ner.

Det som nu står näst på listan är att ta bort den bruna plasttapeten från väggen och i stället sätta kakel. Det blir en ny erfarenhet det. varken jag eller maken min har kaklat tidigare... så det ska bli lite spännande att ge sig på det! .. men kaklet är inköppt.. så nu ska här bestämmas var de mönstrade plattorna ska sitta.. och sen kör vi igång!
Spännande värre vill jag lova.


På badrumsfronten så har det stått still på sistonde. vi väntar på röris som ska fixa genomförningen i väggen ifrån köket. sen tänker maken dra resten av rören, då vi bestämt oss för utanpåliggande rör.
Vi har ju också beställt ett badrumsskåp med handfat ifrån Hornbach. men det är leveranstid på det då det byggs ihop i Tyskland efter ens beställning.
så det väntar vi på...
vi väntar också på den Dusch som vi beställt ifrån Mora.. som det också var leveranstid på... hahahah... mycket levernastider är det!
så Badrummet står lite still.. till förmån för köket. så nog är det tur alltid att vi har en fungerande dusch utanför bastun i huset. utan den hade det varigt väääldigt jobbigt just nu! men tack och lov så kan vi duscha utan större bekymmer trotts bristen på färdigt badrum. ;-D


Helgen som var ägnade vi åt att packa ihop det sista i lägenheten och tömma den helt inför flyttstädningen i dag. så både lördag och söndag var det packande och bärande som gällde. *suck* tar det aldrig sluuuuut hade jag god lust att skrika några gånger... men inte är man hjälpt av det inte! men Nu så är den sabla lägenheten tömd! om det nånsin blir nån mer flytt så SKA jag ha en flyttfirma! så är det bara!

Vi passade på att forsla bort en massa gammal isolering också, när vi endå hade bil med flak och släpkärra vid huset... så Maken min langade ut eländet genom ett fönster på övervåningen och jag stog på marken och lassade in det i släpkärran och på bilflaket. känndes jäkligt skönt att bli av med eländet! en massa gammal gullfiber med väv på ena sidan, taget ifrån nått gammalt hus någonstans? inte tusan kommer vi använda oss av det när vi gör iordning övervåningen inte!
så iväg fick det åka. tyvärr fick vi inte med oss allt elände... men i alla fall hälften av det hela är nu borta! och rymligare blev det på övervåningen. ;-D

Det får bli allt för denna gång vänner. ta hand om er!

Kramizar!

1 kommentar:

  1. Du ser..*ler* Låt er "boa" in er och känn efter innan ni river allt. Köket blir ju urgulligt..och det är väl inget fel på det!?? Allt måste inte vara nytt i toppskick med en gång..det är ju en mångårigt projekt ändå. Lägg fokus på badrummet tycker jag..och sen ska du ju NJUTA av att ni bor i hus..och kan ränna ut o in vettu..Sitta ute med morgonkaffe och höra fåglarna kvittra..med kissar i fönstret som skallrar tänder och dreglar över fåglarna..haha!
    Var sak har sin tid..och i höst har du tid att plinka på guran och virka som en galning..men nu är det tider som måste passas på att njutas av. Inget är som första tiden i ert hus..den tiden kommer inte tillbaka, min vän.
    En SUPERSKÖN helg önskar jag dig..och du...tag en stund att andas i gröngräset oxå..
    Kraaaaaaaaaam

    SvaraRadera