fredag 8 maj 2015

"Visst gör det ont när knoppar brister".... nje....gör det verkligen det?

Har haft sås tor fokus på att skapa om trädgården att jag knappt haft tid att njuta av den... men små korta stunder blir det endå.. när jag stananr upp och bara tittar..... tittar och njuter.
blir nääästan lite Zen-varning äver det hela hihihi.. och på det temat... två vackra uppgrävda stenar.
de ser lite grådassiga ut.. men jag spolar av dem var gång jag vattnar växterna runt dem.. och för var gång upptäcker jag något nytt med dem!
skåror och liiite färger börjar så sakta träda fram...  ska bli spännande att se dem när de väl blivit av med de täckande jordresterna.

 
förutom stenar så har vi en hel del blommor... petade ner en heeeel mängd lökar i höstas. många utan att egentligen veta vad det var för något!.. men blomsterprakten är underbar just nu!





Här är de senaste tillskotten i "bersån". ytterligare två rejäla buskar planterade för att följa upp den stora cirkeln.

Jag hoppas verkligen att alla buskar ska ta sig och bli vackert gröna i sommar... så de ramar in den nya avskilda bersån ordentligt.


Helgens planterade fläderbuskar... de ser väldigt lesna ut just nu.. men jag hoppas att de tar sig igen!


Lövsprckning på vår "Rysslönn"  ska bli så kul att se den med utvecklade löv!

 
vår omplanterade häck verkar ta sig till min stora lättnad och glädje. det lär dröja ett tag innan den är lika tät som den gammla. men det ser ut som en bra början i vart fall.


Den vitbrokiga lönnen kämpar med sina knoppande blad den också. ska bli så himmla spännande att se hur bladen kommer se ut!


och sist men defentitivt inte minst kämpar också blodlönnen med bladsprickning. det här trädet är det tätaste av alla de vi köpte. den har en ympad krona, så det bidrar säkerligen.

 
 
Denna vackra röda tulpan får avsluta veckans bloggande.
Önskar er alla vänner en härlig helg!

2 kommentarer:

  1. Det kommer attbli jättefint vännen :)

    SvaraRadera
  2. Jäsikes vilken Bautasten!! Himla läcker att ta till vara tycker jag. :) Det blommar hejvilt hos dig ser jag...Har inte satt lök på flera år, så jag är glad att det kommer nåt överhuvudtaget. Kul med allt som knoppar på alla era nya träd o buskar...det bådar gott för sommaren. :D Kramis!

    SvaraRadera