måndag 20 augusti 2012

Virka Snöstjärna eller Snöflinga är inte helt lätt ;-D

Ja åtminstonde inte tills man hittar ett vettigt mönster på dem!  av någon anledning så har det varigt svårt att hitta just det?... tycker annars att snöflingor/ snöstjärnor borde vara väldigt poppis att virka till Julen.. men tydligen så hade jag fel.

nåväl. mitt första försök resutlerade i dessa..


Inte riktigt rätt tycker jag. nog för att jag fick improvisera fram mönstert utifrån en bild av en liknande snöstjärna.. men de ger liksom inte riktigt rätt känsla på något sätt?.. så jag letade vidare.

och så äntligen så hittade jag ett vettigt mönster!! ;-D förvisso på engelska.. något som avskräckte mig först. men bloggerskan som har mönstret har varigt så grundlig i sina steg för steg beskrivningar så till och med jag klarade av det hela utan problem!
Så här är slutligen de Snöstjärnor/ Snöflingor jag fastnade för:

Tycker att de är så härligt snöflingeformade ;-D
Det krävs dock lite mer jobb nu efteråt. de ska sträckas och stärkas så att de håller formen och blir sådär härligt spettsiga i ändarna ;-D

****

Efter att ha virkat en hög med snöstjärnor så inträffade katastrofen!!... ja dvs jag fick slut på vitt garn ;-D det låter kanske inte som någon katastrof i dina öron. men när man är inne i någonting och bara vill fortsätta.. ja då är det jäkligt irriterande vill jag lova!
så vad skulle jag då hitta på?...
jag tyckte så mycket om att göra dessa stjärnor.. så jag funderade på vad mer man kunde skapa ur något liknande mönster... då föddes min idé att virka ett Höstlöv.
här är första försöket, i ett beige garn.


och här är andra försöket. denna gång i Grönt. hade inga höstfärgade garner att tillgå heller... ;-D
vet inte om jag är helt nöjd med dessa löv eller inte faktiskt? men de är i alla fall ett ärligt försök!


är det någon som sett något liknande i lövväg?.. med beskrivning att följa också?
i så fall blir jag glad för tipps! ;-D2 kommentarer:

 1. Vilka fina stjärnor du virkat, du är tidigt ute :) Karin

  SvaraRadera
 2. Flingorna o stjärnorna är sååå fina..Måste sätta igång jag med...
  Förstår inte att jag snöat in på marina toner nu..jag som HATAR klarröda färger..haha! Rött för mig är jul..och inget annat. Jaja..jag kanske har blivit vuxen jag med..hehe!
  Jag måste göra åtminstone två kuddar av dessa i rött,vitt o blått innan jag kan gå vidare. Snacka om att vara hård på sig själv..*ler*
  Kramelikram söta fröken..

  SvaraRadera