tisdag 22 januari 2013

Nervös väntan...

Ja nu är jag så pirrigt nervös så jag vet knappt vart jag ska ta vägen!
skälet till detta är att vi faktiskt står i begrepp att köpa hus.... Tänk va! ett aldeles eget tvättäkta hus!! ... Guuud så en annan har längtat och drömt om detta... och så fanns huset bara där på Hemnet helt plötsligt. Huset med stort H.
Maken min, samman med mina föräldrar, har varigt och tittat på huset i dag igen.... pappa fick undersöka och se om han kunde hitta något "skumt" med huset. något som skulle göra att vi inte skulle bjuda på det. men tydligen så verkar det vara okey... maken och jag har redan gått igenom hela huset från topp till tå.. och hittat en hel del saker som måste åtgärdas. men lyckligtvis så är det fortfarande saker som vi till större del klarar av att hantera!.. bland de saker som måste göras finns:

-riva ut och göra om badrummet (måste göras direkt då det inte är tätt alls)

-Ta bort och göra om taket över garaget. (plåttak utan varesig råspont eller takpapp under, bara plåt fastsatt direkt i takstolarna, läcker in vatten till isoleringen nedanför)

-Isolera och ev dra om avloppsrör och vattenledningar under huset. (alla avlopp är oisolerade, så det är STOR risk att de fryser på vintern!)

- Riva och lägga om taket på huset. (är masonitskivor i stället för råspont som underlag, vi vet inte heller om de har använt takpapp på masoniten. så vi behöver lossa takplåtarna och kontrolera detta. sedan riva taket och spika råspont, lägga takpapp och sen på med plåten igen)

så som ni ser så är det ingen liten uppgift vi har framför oss direkt.. och detta är bara några av sakerna som måste åtgärdas. Huset är ju byggt -79. så alla ytskikt, golv och väggar, måste ses över och bytas. köket behöver renoveras och hela huset gås igenom helt enkelt... Men trotts allt detta... så vill vi fortfarande ha huset!
Ibland är man helt enkelt tokig va! ;-)
så vi ska lägga ett bud till mäklaren nu i dagarna... så hoppas vi på det bästa!

Håll tummarna!!

1 kommentar:

  1. Tjoho vad kul! Riktigt spännande med nytt boende..och det är nåt speciellt när man köper sitt första hus. Räkna med att det dyker upp bra mycket mer jobb än det ni ser..men bara man går in i det med öppna ögon så finns energin till att fixa..*ler* Hoppas,hoppas allt funkar och att ni får det..Tänk vilka vårodlingar man får se hos dig sen...hihi! Kramelikram och jag håller såklart tummar o tår!!

    SvaraRadera