tisdag 29 januari 2013

Utnyttja utrymmet under trappan.

Ja som bekant så har vi ju precis köppt Hus. *yay* något vi är jätteglada över.. och nu så kommer alla ideér sprutande också.. om hur man på bästa sätt tar tillvara på utrymmet i sagda hus... och just nu så kom mina funderingar till själva trappan. 
den trappa som sitter i huset, går idag till en övervåning som inte är byggd... så den går egentligen just ingenstans... annat än till en lucka man fäller upp för att komma ut på "övervåningen", som alltså inte är mer än spångolv och takstolar i dagsläget... Självklart så är planen att ordna till den saken med en tjusig övervåning! ... men den får komma lite senare i planeringen... focus ligger just nu på att få ordning på bottenvåningen. ;-)
så åter till själva trappan.
Huset i sig är byggt -79.. så det är självklart en klassisk furutrappa med "öppna" steg.. luftigt och rätt trevligt i sig... men den vinner knappast något stilpris i dag... och sen så är det ju allt det där döutrymmet under trappan då.... Men se där finns det ju faktiskt en lösning! *ler*

att nyttja utrymmet som en något öppen garderob är ju en variant. ger en lite luftigare känsla.. men kan ju ocksåkännas stökigt om man har mycket saker där...


Här drar man ut hela härligheten och utnyttjar hela utrymmet till förvaring. både smart och rätt snyggt faktiskt... risken med att ha hela saken på jul är ju dock att det blir fula glipor emellan sektionerna när man skjuter in dem...


Här har man sattsat på fasta lådor istället... något som jag tycker verkar vara smartare, eftersom det är enklare att få det hela att sitta snyggt på platts!.


Förutom dessa så har jag också sett en variant med skåpsdörrar som man öppnar för att därefter kunna dra ut lådor.. och det är nog den snyggaste lösningen enligt mig.. lättast att få det snyggt utvändigt, samtidigt som det är praktiskt invändigt!


men sen vad som slutligen blir av är ju en annan femma!..

kanske något åt det här hållet! ;-)


Först på listan står ju endå att få till fungerande badrum samt kök.... så mina drömmar om förvaring i trappan får nog mogna lite till.. men det är ju alltid bra att fundera ut hus och vad man vill göra!

Vidare så hittade jag i helgen ett snyggt kakel/glasmosaik som jag skulle vilja ha i köket... det är Glasmosaik i ljust ljust turkos,näst intill vitt faktiskt.. bitarna är avlånga och ligger omlott.. ungefär som en tegelvägg.. (fast självklart i mycket mindre bitar då).. det skulle vara så sabla snyggt att ha det i köket!... men det kostar ju därefter också... så vi får se helt enkelt.... tänk den som endå var milionär va! hahahah!

1 kommentar:

  1. Supersmarta lösningar och snyggt samtidigt! Klart du måste ha ett krypin till missarna oxå..haha! Här har vi källartrappen under vår innertrapp..så det utrymmet utnyttjas redan..men visst 17 behöver man såna här små gömmor för alla pryttlar o saker..*ler* Vet inte hur många rum du har i huset..men det finns snygga kontorshörnor folk gjort under trappen oxå..men då måste man ju ha lite utrymme förstås. Jag är övertygad om att du kommer på nåt smart..Låt bara idéerna flöda..nu när det inte är så bråttom med trapputrymmet. ;)
    Låter som en härlig färg på mosaiken..Man kanske får se lite bilder på rummen sen??
    Kram och ha en härlig vecka..full med idéer o inspiration.:)

    SvaraRadera