torsdag 23 april 2015

Helgens framsteg.

ja om det var någon som trodde att vi tagit en vilohelg ifrån projekt "röra till hela tomten" så trodde ni fel!
även den gågna helgen körde vi på... men denna gång hade maken sett till att få hem 2 maskiner. så jag fick en egen att köra runt med ;-)  något som tydligen blivit byggdens "snackis".. grannen kom springande över och tog bild på oss.. hahaha.. och andra grannar har kommenterat det hela.. precis som att det vore något oerhört ovanligt att en kvinna kör runt på en självlastande dumper? ;-)
alltid kul att man kan roa någon i vart fall.... och inte tar jag illa upp inte!
hoppas tvärt om att fler kvinnor ska våga sig på detta.. för attan så kul det är!!
 
 
nåväl. det blev en hel del gjort även i helgen...
här var utgångspungten:
 
 
Här har vi så gjort lite ändringar i landskapet... för att uttrycka det milt!
den lilla plattgången har blivit breddad och lutningen utgämnad för att underlätta framkommlighet med skottkärra och snöslunga och likande... det är lite småsvårt att se från denna vinkel. men en ny liten stenkant är skapad och marken till vänster i bild utgämnad och utfylld för att få bort en konstig oanvändbar kulle mot grannen.

 
och så här långt kom vi innan helgen tog slut... det ligger krossmaterial i en bred och bra gång.. detta materiell ska packas och sedan ska snyggare grus till ovanpå det hela.


 och om vi backar några meter till så ser samma förvandling ut såhär:
startbild. förvisso en sommarbild.. men rätt talande endå!

 
plattgången borttagen och marken utgämnad och delvis bortgrävd.
 
 
och slutligen med krossmaterialet på platts. någon form av kanter ska till för att rama in gången också.. men de måste vara låga nog att de inte kommer i vägen för maskiner och liknande.


Men det var inte bara på baksidan och sidan av huset som vi gjorde framsteg. även framsidan jobbades det friskt med.
som bekant så fick vi ju en felleverans av krossmaterial till oss.. dvs aldeles för mycket... så vi utökade projektet en hel del för att ha någonstans att göra av allt kross...  här demonstrerar maken hur "min" maskin fungerar, genom att gräva bort det översta lagret av gräs och jord längs med vår nya utökning av infarten.



vid lördagens slut hade det blivit ett rejält hål, en ny radda med kantstenar och en hel del krossmaterial i sagda hål.
 
 Och så vid Söndagens slut var Äntligen infarten platt igen! Halleluja!!
nu med ytterligare en extra parkeringsplatts... nu går det verkligen inte att påstå att vi inte har parkeringsplattser nog! något som känns väldigt skönt...  även om det är långt ifrån klart... så går det ju nu i alla fall äntligen att parkera på den!


 vi får se vad kommande helg har att bjuda på... maken fyller ju trotts allt år då..... så det blir nog inte riktigt lika mycket gjort. :-D


2 kommentarer:

  1. Testar om det går att kommentera..

    SvaraRadera
  2. Tror det funkar nu...fick ändra lösen på googlekontot. :/ I alla fall så har ni gjort ett hyvens jobb och varit sååå duktiga! :) Blir ju såå fint både parkering och trädgårdsgången...så det var allt bra att ni fick lite extragrus ändå...haha!
    Kvinnor kan!! Ska det vara någe svårt att köra en stor maskin kanske...Så mycket lättare för en kvinna än en man tror jag...haha!
    Kraaaamen!

    SvaraRadera