tisdag 28 april 2015

Träd, sopkörning och födelsedag

Nu ska du få höra om helgen som var...  och nu tror du säkert att det kommer komma en låååång radda med saker vi gjort nu igen.. som kanske tom får dig att känna dig lite smått lat över din egen helgs göromål... men Då tror du.... fel! haha!
Helgen som var blev det inte mycket gjort hemma för vår del. och även om det på ett sätt känns frustrerande.. så var det lite välförkänt vila för vår del!

Lördagen började lungt och sansat hemma. då maken fyllde åt på Söndagen, så var det bestämt att vi skulle åka till staden och äta med hans kära föräldrar på lördagen.. en mysig tradition!
så det blev en lugn och sansad start på dagen för vår del...  jag hade fått besked tidigare i veckan att det träd vi beställt hem hade kommit till handelsträdgården.. så det skulle vi åka och hämta under lördagen var det tänkt. så det var bara att bege sig ut, koppla på släpet och åka iväg till Wallby Trädgård.
väl framme så bestämde vi oss också för att köpa några fler träd som vi gått och tittat på tidigare.. så allt som allt kom vi slutligen därifrån med 4 träd på släpkärran! :-)

när vi kom hem med våra träd så lastade vi av dem och band fast dem runt vår stora björk för säkerhets skull.. ville inte att de skulle råka ramla omkull när det blåste! ;-)  därefter så gav vi oss på att lasta släpkärran full med byggskräp som vi haft liggande över vintern på baksidan av huset... i ärlighetens namn var det allt det byggskräp som blev efter sommarens renovering av sovrummet och trädgårdsrummet... har bara tagit aldeles för lång tid att köra bort eländet! ehum.... nåväl.. bättre sent än aldrig heter det ju som bekant! ;-)
"min" favoritmaskin var till stor hjälp här.. då vi slapp bära allt det tunga skräpet runt huset.. utan kunde lasta i dumpern och sedan köra det runt till släpkärran.

då släpet var lastat och säkrat så bar det av mot staden för tömning och sedan en mysig middag!


Söndagen började också den lungt med lite sovmorgon. därefter var det så dags att plantera våra fina träd! :-D
god hjälp med grävmaskinen fick vi också...


De träd som vi planterade är:

Greenspire villket är en Lind/skogslind, blir rätt hög med tät krona.
den är planterad på baksida av vårt hus och är tänkt att dölja grannhuset en aning! 
nu syns den knappt på bilden här... men den är stor och vacker.. och jag hoppas att den ska trivas och ge myyycket skydd med sina löv!



Rysk Lönn vår blev ett flerstammigt "buskliknande" träd, som kommer växa och bre ut sig.
även denna är planterad på baksidan. dock närmre huset. vi flyttade på vår tvättställning och planterade denna i dess ställe... med förhoppningen att den ska trivas, växa till sig.. och då stoppa lite blåst och insyn.
 
 
Vitbrokig Lönn har sett en sådan i verkligheten och den var så Otroligt vacker så jag kännde att jag bara Måste ha en sådan! lite smått ovanlig att se är den också.

Röd Klotlönn en så kallad "Crimson sentry" älskar dessa rödbladiga träd! tycker de är ett så vackert avbrott mot allt det gröna som är under sommaren.

Dessa två är planterade på framsidan, då de båda är något mindre träd. den rödbladiga är placerad närmast vägen, till höger i bild.
Min förhoppning är att de ska ge lite välbehövlig skugga åt uteplattsen och huset på sommaren... för det blir faktiskt nästan olidligt varmt där när solen ligger på! det är också denna vägg som är fylld av fönster... så skugga är önskvärt!
dessutom så är min förhoppning att dessa två ska få sällskap av lite plommonträd och liknande såsmåningom. :-D

 
maken fick en tämligen lugn födelsedag med mycket vackert väder. vi åt lunch ute i solskenet och efteråt tog han och Sessan sig en liten avslappnad lur samman i solen.. och de kunde de ju gott göra! har man födelsedag så har man! ;-)
 
 
ha en härlig vecka vänner!
och glöm för allt i världen inte att kontrollera i rishögen efter Igelkottar innan ni tänder brasan på Valborg!!

1 kommentar:

  1. Nej du....kommenterade inte här eftersom vi diskuterade just detta på chaten tidigare..Men jag gör det gärna ändå för att se att det funkar...man vet ju aldrig. :)

    SvaraRadera