torsdag 9 april 2015

Ny trädgårdsuppdatering med bilder.

Det "tjusiga" hålet invid infarten...
 
Baksidan av huset.. här syns vårt projekt med trädgårdsgång och rabatter.
 två av de stenar som vi grävde upp och flyttade på. den största av dessa stack bara upp en liiiten bit i gräsmattan och störde.. blev ett jättestort hål när vi tog upp den.

 
Grusgången avgränsas mot gräsmattan med hjälp av kantstenar.
 
även i andra änden av planteringen ligger likadana kantstenar.
de två valv som står här kommer bytas ut till snyggare stabilare varianter såsmåningom. de som står här nu kostade 89:- kronor på Biltema.. de var mest tänkta att hålla för belysningsslingor ;)

 
Bakom den björken till höger i bild så ser mna nu en massa Vinbärsbuskar... de blev alla flyttade hit förra helgen och sitter i en något S formad Halvcirkel med stopp vid det bortre äppelträdet. tanken är att de ska bilda dels en avskiljare mot denna bit av trädgård och få fram en tydligare gång på det viset.. men också att de ska bilda som en liten "Berså" där vi förhoppningsvis kommer vilja sitta och fika.
 
panoramabild över "Bersån" ifrån andra sidan.
själva S formen på planteringen syns inte så bra när bilden är tagen via panorama. men den går att ana litegran i vart fall.
 
 
 
 
Här syns den tänkta "gången" bättre.. som leder ner mot nedre delen av tomten... där det finns planer på ett framtida Atterfallshus (där den gula lilla stugan står i dag) samt en pool.

 
i de två pallkragarna som syns i bilden döljer sig Jordgubbsplantor i den ena och den andra ringar in ett stort stånd med Rabarber lite tillfälligt.
Längre ut på gräsmattan så syns några fallfärdiga spaljé koner. de står där tillfälligt för att markera hålen efter Vinbärsbuskarna. tanken är att det ska till en Thuja häck längs med denna tomtgräns istället.. och ni förstår säkert varför när jag påpekar att det tjusiga röda huset tillhör grannen ;)
resten av buskarna satt planterade i dubbla rader vid pallkragarna.. så de delade av tomten på ett minst sagt oönskat sätt.
 
 
Nere vid träden, som står på vår sida tomtgränsen, sitter nu 3 nyplanterade buskar lite strategiskt placerade. det är inte så mycket jord där, så jag räknade med att en Thuja häck skulle ha svårt att ta sig där... så då blev det barriär med buskar istället ;)
två av buskarna är Krusbär, så de är taggiga och fina ;) träden som de står emellan är Hägg... så den blommar vackert om försommaren med underbara vita blomklasar.

 
Det var nog allt i linje med uppdatering för denna gång. men det finns mycket mer att visa ;) måste få till bilder först bara.
sen fick jag veta i går att det är fyllnadsmaterial till vår "grop" på väg... förhoppningsvis kommer det redan på Fredag... så helgen kommer ägnas åt mera grävande och tillplattande... sen är det topplagret med finare sten som ska till... men först måste bottenlagret vara på platts. :D
 
toodilo!

 
 
 

1 kommentar:

  1. Roligt att se eran tradgard! Synd att jag bor sa langt borta. Sjalv har jag lite appeltrad (2) bjornbar blabar jordgubbar potatis tomater etc. Far val se vad som klarar sig till mognad :). Alskar hobbit temat i eran tradgard!

    SvaraRadera